Friday 10 June 2016

#FRIDAYREADS

Hello witches and wizards!

Yes, that's right. This week's #fridayreads (just like, I guess, also the next week's and the week after that, and maybe like two other weeks after that) is dedicated to witchcraft and wizardry. More specifically, to Harry Potter and the Chamber of Secrets, book two of the Harry Potter series.


I'm finally reading this series. I cannot belive I had spent my whole life without doing so. I'm enjoying the series so much, sometimes I feel like I'm a child again. Unfortunately, I never had the chance to read this series when I was little, since no one in my family reads, so there was no one to introduce me to the magical world of Harry Potter at the right time. What a shame!


The story of the little wizard Harry Potter makes me unbelievably happy. The first book was just incredible, and I loved it with all my heart. And since I had known only the film version of the series until now, it's fascinating how many things from the film version started making more sense after reading the book. Beautiful. And speaking of beautiful - how amazing are the covers of this edition? It makes the reading even more fun!


I cannot wait what the book two has in store for me! Just like I cannot wait to read the next five beauties in the series, of course. What about you? I know I'm pretty much the last person in the world who hasn't read the series yet, so I'm really interested in your opinions and feelings about these books. Do you love them or yes? Who are your favourite characters and why is Umbridge your least favourite one? (I'm obviously trying to be funny here.) In which House are you? Tell me everything, I'm incredibly curious!



7 comments:

  1. Ježišmarjá, tohle je normální tortura :D Já prostě potřebuju tuhle anglickou sérii v přesně tomhle vydání, potřebuju. Jak se snažím nezávidět, závidím jak šílená :D
    Ne, dělám si srandu, Káťo, pěkně si to užij. Jsem strašně ráda, že ses do Harryho pustila a úplně si představuju, jak báječný je objevovat tenhle svět poprvé... Navíc jsi ušetřena čekání na nový díly, což je taky výhoda pozdějšího čtení sérií :) Přeju, ať si i druhý a všechny další díly pořádně užiješ a těším se na dojmy :)
    Hezký pátek a krásný víkend přeji :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jé, tak to se omlouvám, že tě takhle "trápim". :D Já sama teda musim uznat (možná trochu škodolibě?), že tahle série má opravdu nejhezčí obaly, jaké jsem viděla. Skoro mi je až líto na ně hmatat. A ty knihy ani nebyly tak drahé! A vzhledem k tomu, že jsem úžasná kamarádka, tak jsem se mrkla, a mají tenhle set za 2k na nejlevnějších knihách (klidně ti pošlu odkaz). Takže tě teď ne-uplně-podprahově nabádám k tomu, aby sis ho pořídila! :)

      Děkuju moc, jsem přesvědčená, že si to i nadále budu užívat minimálně stejně, jako do teď.

      Měj se náderně a užij si víkend, Týnko!

      Delete
  2. Já se k vám přidávám holky, po tomhle vydání čučim v knihkupectvích už roky a pořád ne a ne si ho koupit, musím to napravit! Je fakt báječné a číst Pottera v originálně musí být zase úplně jiný zážitek :)
    Jinak jsem fakt moc ráda, že si čtení užíváš, Kačí, ale vůbec jsem o tom nepochyboval. Tahle série se musí líbit prostě každému!
    Co se týče oblíbených charakterů, tak těžko říct, vím, že se mi to při čtení hodně měnilo, ale z těch tří (hlavních) mám stejně asi nejradši Hermionu :) jo a taky miluju Hedviku ;)
    No a z kolejí bych asi zapadla do Mrzimoru (si myslím), šprt jsem nikdy moc nebyla, ačkoliv známky nebyly nejhorší a až tak odvážná, abych zapadla do Nebelvíru asi taky nejsem :D Zmijozel nepočítám, takže zbývá podceňovaný Mrzimor, který má od každého trochu :)
    Měj se krásně a užij si čtení, jsem moc zvědavá, který díl nakonec ohodnotíš jako nejlepší :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jé, děkuju za takhle vyčerpávající komentář! Je hrozně milé, že si s tím dáš práci a napíšeš něco takhle dlouhého. ^^

      A tohle vydání fakt doporučuju. Nejen že je krásné, ale je KRÁSNÉ. A nečetla jsem sice českou verzi, ale myslím, že třeba minimálně některé ty vtipné momenty a žblepty byly v těch českých změněné, aby to dávalo smysl (třeba si myslím, že Weasleyovic kluky si užiješ v angličtině moc).

      No, znám i lidi, kteří Harryho absolutně nemají v lásce. Já mezi ně rozhodně nepatřím, už teď sérii miluju (filmy jsem milovala vždycky, ofc).

      Hermiona je úžasná! Myslím, že v knihách je ještě lepší, než ve filmu. Já mám prostě nejradši Freda a George, Rona, Nevilla, Hagrida a Olivera Wooda. (A Harry je takový, jak to říct, savage. Jak jsem ho ve filmech moc nemusela, tak si k němu v knihách fakt nacházim cestu.)

      A s těmi kolejemi - až budeš mít někdy čas a nudu, tak skoč na pottermore, udělej si test a řekni mi. Já jsem Hufflepuff, jen tak mimochodem. :D

      Taky se už těším, až to budu mít přečtené, a sama jsem zvědavá, který díl budu mít nejradši, protože z filmových to je asi Vězeň z Azkabanu.

      Měj náááádherný víkend!

      Delete
    2. Tak tedy podle pottermore jsem Havraspár, tak kdo ví :) na dopis už jsem bohužel moc stará :D

      Delete
  3. Harryho Pottera jsem nečetla. Zatím jsem ho nečetla. A tak mě napadlo, že bych ho mohla místo češtiny zkusit v angličtině, aspoň bych si ten jazyk procvičila :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Já nemůžu než doporučit. (A rozhodně doporučuju i přesně tohle vydání, protože je jednoduše božské.)

      Měj se krásně. :)

      Delete