Monday 18 July 2016

NEW ON SHELF | Borrowed from friends

Hello bookworms!

Today in "New on shelf", I'm not going to boast about new books I bought. I'm just going to boast with books that my friends had bought. And then they gave these beauties to me (by sheer coincidence, on the same day) to read.

The first book is If You Find Me by Emily Murdoch.


This book is about Carey, a girl who lives in the heart of the woods with her six-year-old sister and their drug-addicted mother who disappears for weeks at a time, leaving the two girls on their own. Carey's only priority is her and her sister's survival, until the arrival of strangers that changes everything...

I'm really looking forward for reading this one. My friend has praised it to the heavens, and basically shoved the book down my throat.


The second book is called Cesta Sněžných Ptáků (Hawk Quest in English) by Robert Lyndon.

This book takes place in 1072 AD, in the times when the Normans have captured England, the Turks have captured a Norman knight and a Frank warrior named Vallon in the company of a Sicilian scholar and an English falconer must, in orded to free the knight, capture four rare hawks.

I've never heard about this book and I do not know at all what to expect, but I'm really excited about it.



What about you, have you heard about these? Have you read them? Let me know in the comments!

10 comments:

  1. První kniha mi něco matně říká! :) Ale jak má originální obálku, tak ji nemohu poznat :)
    Druhá knížka vypadá už na pohled mkc dobře :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vážně? Já jsem ji nikde v Čechách ještě neviděla - ani anglicky, ani česky. Je teda ale pravda, že zrovna velké úsilí jsem při hledáni nevynaložila, takže to může být tím. :) A druhou knihu vůbec neznám, nikdy jsem o ní neslyšela, ale už teď jsem na ní opravdu moc zvědavá, protože vypadá dost slibně.

      Děkuju za komentář a měj se nádherně!

      Delete
  2. Knihy neznám, ale vypaají moc fajn! Tak ať se líbí! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuju moc - jak za přání, tak za komentář! Měj se nádherně. :)

      Delete
  3. Krásne knižky ^.^ Tá prvá ma ihneď zaujala krásnou obálkou, ale aj anotácia znie skvelo. Len škoda, že ja a moja angličtina sme na tom zle, takže čítať v tomto jazyku by bol asi problém :D Ale tak, pomaličky by som ju možno dala...ale asi až tak za rok :D No tá druhá je už iná káva....prekrásna obálka a vyzerá to úžasne. Nikdy som o nej nepočula, no teraz mám aspoň nový tip na čítanie...určite si ju pripíšem na zoznam kníh, ktoré si chcem prečítať. Maj sa krásne a uži si čítanie♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuju za moc milý komentář!

      If You Find Me je vážně super.Už jsem začala číst a zatím se mi to moc líbí. Ani to není tak náročná angličtina, jako bys našla třeba u Dana Browna nebo tak, takže si myslím, že bys to zvládnout mohla. :) Nebo si holt budeš muset počkat na český překlad, který jsem bohužel ještě nikde neviděla.

      A druhá kniha vypadá vážně zajímavě, jsem hrozně zvědavá, protože i když historické knihy mám docela ráda, z tohohle období jsem ještě žádný nečetla. Určitě se pokusím sepsat recenzi (já jsem totiž příšerná, když jde o recenze, vůbec se k tomu poslední dobou nemám). Pokud se do knihy taky pustíš, budu samozřejmě moc ráda, když se se mnou podělíš o dojmy. :)

      Měj se nádherně a ještě jednou děkuju!

      Delete
  4. Ani jednu z knih, přiznám se, neznám, nicméně zejména ta první mě velice zaujala (aneb TBR právě přesáhl 500), takže díky
    Měj se krásně :)

    ReplyDelete
  5. Takže samozřejmě, že If You Find Me skončilo na mém nekonečném seznamu. Cesta sněžných ptáků se tam nedostala čistě proto, že historické romány nevyhledávám, ale i tak vypadá kniha moc pěkně. Přeji, ať se obě líbí. Měj se moc hezky, Káťo! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jsem ráda, že jsem mohla přispět. :D Kniha je to vážně parádní (ostatně, v recenzi taky nešetřím chválou), takže jsem ráda, že si našla cestu na tvůj seznam. Budu moc, moc ráda, když se se mnou podělíš o dojmy ze čtení.

      Co se týče Cesty sněžných ptáků, já se do toho prostě absolutně nemůžu dostat. Za tu dobu, co jsem začala, jsem už přečetla tři (a půl) jiné knihy. (Začala jsem číst sérii Lost and Found od Nicole Williams, moc doporučuju.) Přemýšlím, jestli mám vůbec chuť tu knihu číst. Dám tomu šanci, ale zatím to není nic, co bych milovala. Takový bod zlomu, kdy jsem si řekla, že začnu číst něco jiného, bylo, když jsem našla slovo knuckles (klouby) přeložené jako KOTNÍKY PRSTŮ. Třeba když tomu dám ještě šanci, tak budu nakonec překvapená.

      Měj se. <3

      Delete