Thursday 5 May 2016

TOP 5 | Series written by women I want to read

Hello, my dear readers!


I welcome you to a TOP 5 article.  Today I'm going to show you the TOP 5 series I want to read that were written by women because we can celebrate #ReadWomen every single day of the year. 


Maggie Stiefvater

Fantasy novels have never looked so good. The Internet is literally obsessed with Blue, Gansey, Adam, Noah and Ronan, and I need to know just why. This series is definitely up high on my list of books to buy/read.

Cassandra Clare

I'm sorry but everyone needs a bit of Shadowhunters in their lives. Everyone. And when the Shadowhunter series are set in Victorian London, I think there's nothing that would stop me from reading it.


Leigh Bardugo

See the covers? That alone would make me excited enough to want to read these. The fact that these books follow a criminal prodigy, Kaz Brekker, is just a very nice bonus. (I'm joking, of course the story is important as well.) I'd also love to read The Grisha Trilogy by this author.



Marissa Meyer

Because who wouldn't love a futuristic YA retelling of fairytales? I would. I hope it's as good as everyone says it is.



J. K. Rowling
I'm probably the last person in the world who's never actually read the Harry Potter series and I need to change that ASAP.



What about you? Do you have any series written by women you would like to read? Maybe some that aren't mentioned in this post? Definitely share them with me!




12 comments:

  1. Dnes se roztrhl pytel se super-originálními příspěvky! :) Tohle je skvělý nápad na článek, rozšířila jsi mi některými sériemi obzory. Já sama se chystám na The Lunar Chronicles, sice mě YA literatura zrovna neláká, ale tohle mě nějakým zvláštním způsobem přitahuje :) A Harry Potter, toho už mám za sebou víckrát. Určitě doporučuju se do něj pustit, zalíbí se Ti :) Krásný večer, Káťo :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuju za komentář, Kristýnko!

      Jsem ráda, že jsem ti mohla "představit" tyhle série, protože já jsem z nich naprosto nadšená, na netu je vídám co chvilku, a už se nemůžu dočkat, až budu moct všechny zařadit do kategorie "přečteno".

      Na Lunar Chronicles jsem zvědavá moc, protože co jsem tak pochytila, tak převyprávění takových klasických pohádek obohacených o cyborga nebo slečna uvězněná místo věže na satelitu, to je něco, co já potřebuju k životu. :) Budu teda moc ráda, když se po přečtení téhle série podělíš o svoje pocity!

      No a s tím Harrym. Já vím, já vím. Jsem hrozná. Ale nikdy jsem nějak neměla příležitost si ho přečíst. U nás v rodině jsem jediná černá ovce, která čte, a ke knížkám jsem se pořádně dostala až někdy ve čtrnácti, takže mě nějak minula ta hlavní vlna, dá-li se tomu tak říkat. Proto chci tenhle svůj rest co nejdřív napravit, jelikož já Harryho filmové zpracování miluju a cítím se hrozně, že jsem nezasvěcená do knižních verzí. :)

      I tobě přeju krásný večer a budu se těšit na tvé další články!

      Delete
  2. Harry Potter to je moje srdcovka :) S ním jsem vyrůstala :) A Měsíční kroniky taky patří mezi mé oblíbené série :) A teď nedočkavě vyhlížím, až Six of Crows vyjde i u nás v češtině :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Já jsem na ně natěšená na všechny, abych řekla pravdu. :D Teď teda hodně netrpělivě čekám, až tu bude k dostání poslední díl z Raven Cycle (the Raven King), abych si tu sérii mohla koupit a přečíst hned celou, protože jestli existuje něco, co mě zabíjí zevnitř, tak je to právě čekání na to, až vyjde další kniha ze série. :)

      Krásný zbytek večera přeju!

      Delete
  3. Četla jsem Měsíční kroniky a přiznám se, že jsem do nich úplný blázen! Považuji je za jednu z nejlepších sérií :)
    Na Mechanického anděla se v brzké době chystám :)
    A první série mě zaujala hlavně svými obálkami.

    Pěknou sobotu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Já jsem z Měsíčních kronik úplně nadšená a hrozně se těším, až si je budu moct taky přečíst, protože jsem na ně opravdu snad neslyšela jednu jedinou negativní recenzi.

      No a Shadowhunters. Ty obálky jsou opravdu božské. Taky se na ně těším, protože třeba seriál je naprostá paráda. :)

      Krásný víkend i tobě! :)

      Delete
  4. O sériích The Raven Cycle jsem dost slyšela ☺. Vlastně jsem slyšela o všech zmíněných sériích, ale jaksi mě minuly (ano nečetla jsem Harryho☺). Jestli se do těchto sérií pustíš, dej mi pak vědět, jak se ti líbily ☺. Jsem vcelku zvědavá☺.

    Měj se krásně, Mimozemšťanka
    U Mimozemšťanky

    ReplyDelete
    Replies
    1. Já doufám, že se do nich pustím co nejdřív. A jestli ano, tak samozřejmě budu zahlcovat internet svými dojmy. :)

      Krásný zbytek víkendu přeju.

      Delete
  5. Parádní námět na článek! Všechny ty série jsou neuvěřitelně profláklé hlavně mezi zahraničními bloggery, takže si myslím, že tvůj výběr je v rámci žánru určitě dost kvalitní!
    Teď několik přiznání:
    1) The Raven Cycle a Six of crows mají tak krásné obálky, že bych je chtěla mít doma, i když bych je asi nikdy nepřečetla
    2) Nevěděla jsem, že Leigh Bardugo je žena :D
    3) Příliš neholduju YA, ale na sérii Měsíčních kronik (nebo jak se to v češtině jmenuje) se chystám
    a na závěr jedno doporučení: Sakra přečti si Pottera a to hned :D
    Měj se krásně, Kačí :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuju!

      1) I FEEL THE SAME.
      2) Já původně taky ne. Občas mě ta anglická jména matou. (Asi jako když nám bylo řečeno, že náš náhradní rodič v Anglii se jmenuje Leslie, my očekávali paní a přišel pán.)
      3) Ty Měsíční kroniky prostě chválí každý a já se na ně těším.

      A MYSLÍM, ŽE NA MĚ BUDEŠ PYŠNÁ, AŽ UVIDÍŠ, CO JSEM SI Z ANGLIE PŘIVEZLA.

      Delete
  6. Skvělý článek. :) Já jsem četla Lunární kroniky,které si nemůžu vynachválit, jsou to knihy, které člověka pohltí a nepustí, a pak samozřejmě Harryho Pottera, kterého doporučuji snad ještě víc. Tahle legenda je jedna z těch sérií, na které si člověk pamatuje celý život. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Opět chvála na Měsíční kroniky. MUSÍM si je přečíst, prostě musím.

      A Harryho jsem si konečně teď pořídila, takže se na něj co nejdřív chystám!

      Děkuju za komentář a přeju krásný víkend.

      Delete