Monday 25 July 2016

NEW ON SHELF | The Martian by Andy Weir

Hello! 

Yet again I lost control and gave in to my book-buying obsession. This time, I (finally) bought The Martian by Andy Weir.


I've been literally dying to own this book since I found out about it months ago, and now I finally had an excuse to do so. I was buying a book for my friend and one for my sister, and it would have been extremely painful to leave the bookshop without something for myself as well (especially now that I have a club card!). And so the Martian happened.


This book is about Mark Watney, who is the first person to walk on Mars. Unfortunately, he's sure he'll be the first person to die there as well. After a dust storm nearly kills him, his crew is forced to evacuate the planet and they think Mark's dead. Mark is stranded on Mars, completely alone and with no way to let people on Earth know that he is, in fact, still alive. I cannot wait to know how's the book going to end and if he's going to make it out alive.

The annotation itself is good enough to make me want to read that book, but the high quality close-up photo of Matt Damon would make me buy it anytime. I mean, look at it!



Amazing, right? Yes. I cannot wait for reading the book. What about you? Have you read it? Have you seen the film? Which one is better?

6 comments:

  1. Tak ty fotky mě pobavily :D Marťana mám doma už fakt ostudně dlouho a pořád se k němu nemůžu dostat...ani nevím proč, achjo, sakra práce. Tak teď jsem si ulevila a odcházím! :D
    Měj se krásně

    ReplyDelete
    Replies
    1. To chápu, tyhle close-up fotky obličejů jsou prostě vtipný. :D

      Já jsem po něm právě prahla už několik měsíců, tak ho taky konečně mám na poličce. Takže nám bude kniha hnít na poličkách oběma. :D

      Ty se taky měj nádherně!

      Delete
  2. Knihu som čítala tesne predtým, ako vyšiel film - samozrejme, aby som si ho mohla pozrieť čím skôr a jeho premietanie v kine vôbec stihla. :D A aspoň za seba môžem spokojne tvrdiť, že ma uchvátili a pobavili obe verzie. Kniha je úžasná, nejde len o kopec faktov, ktoré by človeka unudili k smrti, alebo čisto pesimistické myšlienky, ktoré by sme možno očakávali, práve naopak. Je to spestrené vtipnými pripomienkami Marka, ktoré vedia pobaviť zakaždým, napísané je to naozaj pútavo, takže verím, že sa ti kniha bude páčiť. ;) A rovnako potom aj film. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ani jednu verzi zatím neznám, ale kniha, která začíná slovy "I'm fucked" mě přece nemůže zklamat, ne? :)

      Jsem ráda, že tobě se obě verze tohohle příběhu líbily a sama už se nemůžu dočkat, jaký dojem udělá Marťan na mě.

      Děkuju za komentář a měj se nádherně!

      Delete
  3. Marťan je skvělý, byť jsem při začátku čtení netušila, že tohle kdy řeknu... Prvních šedesát sedmdesát stran pro mě bylo utrpení (a respekt tomu, kdo to dá v angličtině!), ale pak se to rozjelo a byla to bomba! Ať se Ti Marťan taky tak líbí, Káťo, a měj se krásně! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuju, Týnuško. Já si od téhle knihy hodně slibuju, už jenom kvůli tomu, jak to začíná. Četla jsem pár úryvků a musím říct, že Mark Watney je asi přesně ten typ sarkastického člověka, kterým já mám vždycky tendenci dát celé svoje srdce. :D Tak uvidím, moje očekávání jsou vážně obrovská.

      Ještě jednou děkuju a doufám, že se budeš brzo mít líp. <3

      Delete