Tuesday 12 July 2016

RECOMMENDATION | Cry Myself to Sleep by Joe Peters

Hello and welcome to the very first recommendation post on this blog!

Today I'm going to talk about a book that I loved and that absolutely broke my heart even though I don't usually like/read non-fiction stories. The book is called Cry Myself to Sleep by Joe Peters. From what I understand it's a sequel to a book called Cry Silent Tears, but, speking from experience, I don't think you need to read the first book if you intend on reading this one.

First, I have to say, I do not recommend this book to anybody who's triggered by violence, rape, abuse and so on. This book is full of it.

But I definitely do recommend reading this book. It tells the story about Joe who was first beaten by his mother at the age of five, and then was raped by his mother's boyfriend. His mother sold him to a paedophile ring when he was only nine. At sixteen, he had found the courage to escape and headed for Charing Cross. With no friends, no money and no family, he was forced to live on the streets of London. His life became full of crime and self-destruction, until he found a woman who set him free from his inner demons by loving him.


This is, in my opinion, a very powerful story of survival and fighting the incredibly awful things life can throw at you. I'm not going to lie here, I cried like a baby while reading the book. I couldn't believe so many things could happen to one little, innocent boy. I couldn't believe it was a non-fiction story.


So yes, if you want to read a true story about an abused child who became an amazing author and found the strength to get his life together, go and read this book.


Do you know this book? Have you read it? What do you think about it? Let me know in the comments!

8 comments:

  1. Rozšiřuješ mi obzory, Káťo, děkuju :) Knížku neznám, ale rozhodně vypadá velice zajímavě, takže až trochu snížím tu hromádku "k přečtení", kterou tu mám, vzpomenu si na Tebe a Tvoje doporučení a po knížce mrknu. Krásný den přeji :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mně se knížka hrozně líbila. Emocionálně mě úplně zruinovala, ale fakt je parádní. Jak já ty "podle skutečných událostí" nemusím, tak se mi tahle kniha líbila moc!

      Jestli knihu přečteš, budu moc zvědavá na tvůj názor. :)

      Měj se nádherně.

      Delete
  2. Tak ja jednoznačne spadám do kategórie ľudí, ktorí na takéto veci nemajú žalúdok aj napriek tomu, že som podobné knihy už v ruke držala. Pravdepodobne by som ju celú iba preplakala, no týmto článkom si mi rozhodne dala 'chrobáka do hlavy' a ja nad ňou budem určite premýšľať a možno sa niekedy v budúcnosti aj prekonám. Myslím, že by to stálo za to. Zatiaľ prajem krásny zvyšok dňa. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Naprosto tě chápu. Já když jsem se do knížky pustila, tak jsem nevěděla, že to je podle skutečných událostí a nemohla jsem tomu vůbec věřit. Na mě, takovou děsnou cíťu, to bylo docela drsné. Taky jsem to oplakala. Ale vážně se mi celý ten příběh hrozně líbil, protože ten malej kluk, kterýho svět tak nesnášel, se sebral a stal se z něj skvělej člověk. Byl to fakt hrozně silnej zážitek.

      Každopádně, když budeš někdy knihu číst, určitě mi dej vědět, jaký máš názor. :)

      Měj se nádherně a děkuju za komentář!

      Delete
  3. Z knihy jsou cítit silné emoce už jenom na pohled, hodně mě zaujala. Uvidím, jestli na ni někdy najdu čas, ale myslím, že stojí za to :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Doufám, že jestli se odhodláš, tak se ti kniha bude líbit. Samozřejmě budu moc zvědavá na tvůj názor. :)

      Měj se nádherně!

      Delete
  4. Už ze samotného čtení tvého doporučení mi naskakovala husí kůže, ale musím říct, že i do takových příběhů se občas pouštím. Sama jsem totiž vždycky měla (naštěstí) zcela bezproblémový život a je pro mě tak těžké uvěřit, že to každý neměl v životě tak sluníčkové jako já. Spoustu lidí se totiž ze svých problémů nedokáže vyhrabat a ony problémy často pramení právě z tyranie v dětství, proto se do budoucna určitě pustím i do této, za a) si chci rozšířit obzory, ale za b) chci i ten pohled z té temné stránky...
    Díky ti za tip a měj se báječně :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. V tom případě jsem ráda, že jsem ti právě tohle dílo mohla doporučit. Pokud se opravdu odhodláš, budu MOC ráda, když se se mnou (nebo s námi všemi v recenzi) podělíš o názor.

      Děkuju za komentář a měj se nádherně! :)

      Delete