Tuesday 5 July 2016

TOP 5 | Poetry books by women that I want to read

Hello and welcome to another TOP 5 post!

Today, I'm going to share with you five poetry books that were written by women and that I absolutely need to read.

Rupi Kaur


Trista Mateer


Madisen Kuhn


Nayyirah Waheed


Warsan Shire


All of these books are very promising, and they made me love them just by looking at their covers. I also highly recommend The Princess Saves Herself In This One by Amanda Lovelace, which I have just recently read and absolutely loved! (Definitely give it a try, I promise you won't regret.)

And what about you? Do you read poetry? Have you read any of these? And are there any more poetry books you think I shouldn't miss? Share your thoughts with me in the comments, one can never have too much poetry in one's life!

8 comments:

  1. Jsem strašnej ignorant! Ani jednu z knih neznám a z poezie jsem četla fakt jen klasiku největší...No, snad do toho jednou dorostu :D
    Měj se krásně :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Já zas vůbec neznám klasiku (když nebudeme počítat Rimbauda a Ginsberga)! Hrůza. Krásně se v tom nevzdělanectví doplňujem. :D

      Taky se měj nádherně a krásné léto!

      Delete
  2. Salt. má vskutku všeříkající obálku! :D
    Přiznám se, poezie není moje, zatím jsem jí na chuť nepřišla :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. To jo. :D Každopádně já mám tyhle minimalistické obaly ráda (i když teda salt. už to s minimalismem trochu přehání).

      No, třeba tomu na chuť přijdeš, třeba taky ne. Uvidíš. Je to děsně individuální. Každopádně The Princess Saves Herself In This One fakt doporučuju, protože to neni klasická poezie, je to smutné a zároveň hrozně povzbudivé a feministické a propagující sebelásku ve zdravém slova smyslu. (Já u toho řvala, tbh.)

      Měj se krásně. :)

      Delete
  3. Káťo, moc Ti děkuju, tímhle příspěvkem jsi mě neskutečně inspirovala a po všech pěti doporučeních se podívám. Skvělé "téma", které mi rozšířilo obzory, ještě jednou moc díky! (Jo, jsem opravdu HODNĚ nadšená :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ani nevíš, jakou z toho mám radost! Doufám, že se ti knížky budou líbit, když se pro ně rozhodneš. (Co jsem tak koukala na netu, tak k dostání je 100% milk and honey, s těma ostatníma je to tady v Čechách trochu problém, ale určitě se brzo dočkáme.)

      Děkuju za milý komentář a měj se nádherně!

      Delete
  4. Tohle je super! Poezii mám moc ráda, ani o jedné ze zmíněných knih jsem nikdy neslyšela a rozhodně to hodlám napravit. Takže moc díky za záplavu inspirace :)

    Jinak doporučuju kouknout po básních Sylvie Plath. Ty taky fakt stojí za to :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jsem ráda, že jsem mohla "rozšířit obzory". :)

      A i já děkuju za doporučení. Pár básní od Sylvie jsem viděla a rozhodně mám v plánu se na ní zaměřit podrobněji. Stejně jako třeba na Emily Dickinson.

      Děkuju za milý komentár a měj se nádherně!

      Delete