Friday 24 June 2016

#FRIDAYREADS

Hello!

As I had stated before, the weeks to come will be filled with Harry Potter for me; and this Friday I'm reading the fourth book in the series, The Goblet of Fire.


This book is absolutely perfect, you guys. I mean, how could it not be when there are dragons, right? But really. The Prisoner of Azkaban is like the breaking point where Harry goes from being a kid to having to be an adult, and in the Goblet of Fire, all of his childhood is gone completely. He's forced to compete in the Triwizard Tournament, he's got to deal with an awful lot of personal stuff, including being a dick to Ron and wanting to kind of protect Sirius from going back to Azkaban.


I cannot wait to finish the book, it's seriously perfect. And I love how Rowling's writing had  visibly improved throughout the series! By the way — yes, it feels really good to be using the Warner Brothers bookmark in the Harry Potter books.



4 comments:

  1. Můžou ty obálky bejt ještě o něco krásnější? Nemůžou.

    Tahle edice je fenomenální a já se upřímně přiznám, že se můj prst často vznáší nad políčkem "objednat", stačí jen kliknout. Ale pořád mám dojem, že pro takový nákup potřebuju velký odměňovací. Státnicuju za rok, diplomka postupuje tempem jedna strana za týden (možná i míň, tudíž není moc co odměňovat)...

    Přeji příjemné čtení, blížíš se k mým nejoblíbenějším titulům - já si asi nejvíc užívala 5 - 7, to už jsem byla úplně pohlcená.

    Pamatuju si, že když vyšel Fénixův řád, byla jsem zrovna nemocná a moje mamka (totálně nedavový tvor) se vypravila na "nákup do lékárny", vystála tu děsnou umačkanou frontu, která provázela každý vydání, a přinesla mi místo paralenu Harryho. Slupla jsem ho tenkrát i nemocná snad za dva dny a dodnes na to vzpomínám a dojímám se tím.

    To jsem se zase rozepsala :D Promiň, Káťo! :) Ještě jednou přeju krásný čtení, užívej si to! :) Měj se krásně, hezký víkend :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Já zbožňuju sáhodlouhé komentáře! :)

      Máš pravdu, nemůžou! Jsou opravdu nádherné, skvěle korespondují s dokonalostí svého obsahu.

      Myslím, že tvoje maminka by si zasloužila nějakou cenu "Maminka roku" nebo něco. Takový andílek! Naprosto chápu, žes byla nadšená. Já se na Fénixův řád těším moc, protože filmové zpracování pátého dílu patří k mým oblíbenějším, ale ještě mě čeká nějakých tři sta stran Ohnivého poháru (jsem prostě příšerná a absolutně jsem přes týden neměla čas, takže to budu dohánět teď o víkendu).

      Měj se nádherně, děkuju za miloučký komentář a krásně si užij víkend!

      Delete
  2. Kačí, jsem tak strašně ráda, že si celou sérii užíváš. Čtyřka je stejně asi můj nejoblíbenější díl - prostě ten turnaj, draci, Hermiona v krásných šatech a tak...achjo, asi si to budu muset zas někdy přečíst znovu :) (Ne, že bych si re-reading celé série nedávala loni :D)
    K tomu vydání už se snad ani nemá cenu vyjadřovat.
    A stejně jako Týna, taky přihodím "historku" na závěr.
    Pamatuju se, že když měl vyjít sedmý díl, nešla jsem do školy a hned, jak otevíralo knihkupectví, jsem tam nalítla, aby mi ho hlavně nikdo nevykoupil. A ejhle koho tam nepotkám, moje tři spolužačky, všechny jsme pak měly v omluvence nevolnost :D
    Měj se krásně a užívej sluníčka a čtení :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ani bys nevěřila, jak já jsem nadšená! Vážně. Čekala jsem, že si Harryho budu hodně užívat, ale že až takhle? Rowlingová naprosto předčila moje očekávání, a s každou knihou je to lepší a lepší.

      Musím říct, že čtvrtý díl se mi taky líbil moc. Přijde mi, že Rowlingová se s každým dílem zlepšovala. Pořád ale asi mému srdci nejblíž je Vězeň z Azkabanu, protože #reasons. :)

      Takovýma historkama, jestli jich máš víc, mě zásobuj. :D U nás se zase takhle "záhadně" všem dělá nevolno, když máme knihovnové výprodeje. To se vždycky sejdem všechny čtyři holky ze třídy a jsme schopné tam být třeba i tři hodiny.

      Taky se měj nádherně, Haničko. A děkuju za milý komentář. :)

      Delete